Jacob Habinc

Här listas vad Jacob Habinc (Seriewikin, wikipedia) varit med att skapa som förekommer i mina indexerade fantomentidningar.

Artiklar

Ledaren: Solen är tillbaka

Referenser: Andreas Eriksson, Carina Tornqvist, Germund, Jacob Habinc, Katarina, Mattias.

Av Micke.

Tipsar om att ta det lugnt och tackar sina vikarier.

Publicerad i: Fa 4​/2020.

Episoder

Fantomen: Ingen vila för Mr Walker

Natt i Morristowns hamn, här träffar vi både skumma typer och nattsuddare … och en taxiförare som jagar kunder, och en trött Mr Walker …

Text: Jacob Habinc. Bild: Coral Martinez och Norberto Fernandez. Färgläggning: Reprostugan. Översättning: Mikael Sol. Textsättning: Reprostugan.

Publicerad i Fa 25-26​/2020.

Fantomen: De tusen gravarnas dal

Trakten runt Mazukusjön är märkligt öde, och Mazukivustammens legender berättar om den dag för hundratals år sedan då sjön kokade och dödade alla människor och djur i området. Nu prospekterar ett företag för att utvinna energi ur sjön, och forskaren som kanske kan förklara vad som hände då och hindra det från att händå igen är försvunnen …

Referenser: Mazuku, Miljöförstöring, Thalia Martinez.

Text: Jacob Habinc. Bild: Alex Saviuk. Färgläggning: Reprostugan. Översättning: Göran Semb. Textsättning: Michael Unge, Reprostugan.

Publicerad i Fa 16​/2022.

Fantomen: Den allseende ögonstenen

Två italienska riddare är på uppdrag långt hemifrån. De är i Bengali och kidappar prins Wamuu av Wambesi! Wamuus vän larmar sin stam och Fantomen, men kidnapparna hinner ända hem till Palermo innan Fantomen är ikapp dem …

Referenser: Den 3:e Fantomen, Palermo, Wambesi.

Text: Jacob Habinc. Bild: Janusz Ordon. Färgläggning: Reprostugan. Översättning: Göran Semb. Textsättning: Michael Unge, Reprostugan.

Publicerad i Fa 24​/2023.

Artiklar

Svart på vitt

Av Andreas Eriksson och Jacob Habinc.

Detta nummer är det första helt svartvita sedan 1991. Nu och i fortsättningen publiceras en serie i färg eller svartvitt beroende på vad som passar just den bäst.

Publicerad i: Fa 12​/2021.

Medverkat som översättare

Fantomen