Bob McLeod

Här listas vad Bob McLeod (Seriewikin, wikipedia) varit med att skapa som förekommer i mina indexerade fantomentidningar.

Omslagsbilder

Fa 1​/2005

Nr 9 i bästa omslag.

Fa 21​/2005

Nr 17 i bästa omslag.

Fa 12​/2006

Nr 14 i bästa omslag.

Fa 22-23​/2016

Nr 18 i bästa omslag.

Episoder

Fantomen: Kristallskallarnas gåta

Referenser: Dogai Singh, Kristallskallarna, Laos, Minerva Brooks, Nostradamus, Tempelriddare.

Av Reimerthi och Lindahl. Text: Claes Reimerthi och Reimerthi. Bild: Paul Ryan och Bob McLeod. Översättning: Mats Fierras. Textsättning: Ann Schwenke.

Publicerad i Fa 23​/2003 (del 1: Nostradamus profetia), Fa 24​/2003 (del 2: I Singhpiraternas sold), Fa 25​/2003 (del 3: Spegelporten).

Fantomen: Den gäckande befälhavaren

Ett av Djungelpatrullens största mysterier – vem är Den Okände Befälhavaren? Alla patrullmän svär en ed att troget tjäna och lita på sin ledare, och att aldrig försöka ta reda på vem han är. Några pensionerade patrullmän ingår ett vad om att ändå göra ett försök – det får oanade och tragiska konsekvenser!

Referenser: Djungelpatrullen.

Text: Lennart Moberg. Bild: Bob McLeod. Översättning: Anette Salmelin.

Publicerad i Fa 11​/2004.

Fantomen: Domedagsarken

Johnny Hotwire – den 21:e Fantomen – är på väg hem ombord på ett plan då en orkan tvingar planet att nödlanda i Floridas träskmarker. Passagerarna söker skydd på det ödsliga Hauntoon hotell. Orkanen drar bort och lämnar död och kaos efter sig och Johnny återupptar sin resa. Han möter kapten Hopper – en man besatt av en enda tanke...

Referenser: Johnny Hotwire, USA, År 1.

Text: David Bishop. Bild: Bob McLeod. Översättning: Ulf Granberg. Textsättning: Ann Schwenke.

Publicerad i Fa 1​/2005.

Fantomen: Diana försvunnen!

Fantomens värsta kris är över. Kulan i hans nacke är avlägsnad och tillsammans med Diana vilar han ut på Pearl Islands – ett turistparadis utanför Bengalis kust. Men friden blir kortvarig – ett bankrån inträffar just då Diana ska uträtta några bankärenden. Rånarna tar gisslan – och enligt rapporterna råder det ingen tvekan om vem det är. Fantomen tror sig kunna identifiera Diana med bilder från en övervakningskamera... Huvudön Pearl Island är inte stor, men rånarna är som uppslukade av jorden – och även Diana...

Referenser: Diana.

Text: Claes Reimerthi. Bild: Paul Ryan och Bob McLeod. Översättning: Anette Salmelin. Textsättning: Ann Schwenke.

Publicerad i Fa 9​/2005.

Fantomen: Frälsaren

Den gamle onde Lubanga finns inte mer. Han har förändrats, säger han. Har nedkämpat ondskan inom sig, ångrar sitt gamla liv.... istället grundar han sekten "Guds Röst" som han blir ledare för. Men den verkliga avsikten med sekten och träningscentret ute i djungeln blir uppenbart, då broder Lubanga talar till "Guds soldater": "Djävulen har tagit över världen!" säger han. "Och detta är vad Herren kräver av oss..."

Referenser: Lubanga.

Text: Claes Reimerthi. Bild: Hans Lindahl, Kari Leppänen och Bob McLeod. Översättning: Henrik Brandendorff. Textsättning: Ann Schwenke och Reprostugan.

Publicerad i Fa 15​/2005 (del 1: Helande Händer), Fa 20​/2005 (del 2: Farmen), Fa 21​/2005 (del 3: Guds armé).

Fantomen: Vrakplundrarna på Kinloch Island

Den 10:e Fantomen är på väg till London, men en rytande storm tvingar skeppet långt ur kurs. Till slut ser man ljus föröver – det är fyren på Kinloch Isle ... Men det är en falsk fyr och skeppet går i kvav. Fantomen är den ende som överlever vrakplundrarnas mordiska framfart. Utmattad lyckas han ta sig till ett enslig hus där två systrar lever...

Referenser: Den 10:e Fantomen.

Text: Claes Reimerthi. Bild: Bob McLeod och Rod Whigham. Färgläggning: Reprostugan. Översättning: Ulf Granberg. Textsättning: Ann Schwenke.

Publicerad i Fa 12​/2006, Fa 22-23​/2016.