Jim Nelson

Här listas de gånger serien Jim Nelson (Seriewikin, wikipedia) förekommer i mina indexerade fantomentidningar.

Artiklar

Vi presenterar

Referenser: Jim Nelson.

Här nämns bland annat att körkortsåldern i vissa stater i USA är lägre än här hemma.

Publicerad i: Fa 18​/1952.

Episoder

Vägens riddare

Här presenteras den senaste medlemen av "Racer-juniorerna" i Mid City. "Racer-juniorer" kallas medlammar i klubbar runtom i USA som har motorer som hobby. Dessa grabbar bygger och trimmar gamla bilar till riktiga fartåk, deras bilar kan närmast liknas med riktiga racerbilar och hastighetsrekordet för "racer-juniorerna" är just nu uppe i över 300 km i timmen!

Publicerad i Fa 18​/1952 (del 1), Fa 19​/1952 (del 2), Fa 20​/1952 (del 3), Fa 21​/1952 (del 4).

Det stora loppet

Publicerad i Fa 22​/1952 (del 1), Fa 23​/1952 (del 2).

På gangsterjakt

När civilförsvaret startade, anmälde alla motorcykelklubbar sina medlemmar till frivillig tjänstgöring. De blev budbärare och rapportkarlar och var till stor nytta. "Racerjuniorerna" ville givetvis inte vara sämre …

Publicerad i Fa 24​/1952 (del 1), Fa 25​/1952 (del 2).

Översvämning

Många tror att racer-juniorerna ägnar hela sin tid åt att pyssla om och trimma sina bilar. Och visst jobbar de med motorerna, ändrar och bygger om chassi och karrossrei – annars vore de inga riktiga racer-juniorer. Men de duger också till annat. Tävlingskörningen har gett dem snabbhet, god reaktionsförmåga och gott omdöme, och det är egenskaper som alltid behövs – inte minst vid katastrofer!

Publicerad i Fa 26​/1952 (del 1), Fa 1​/1953 (del 2).

Tävling mot knuttarna

När medlemar i vägens riddare har sina tävlningar, då är det full fart och entusiasm och gott humör – och detsamma gäller, när grabbarna i motorcykelklubben ställer upp till kamp. Men när de båda konkurrerande klubbarna står på samma startlinje, då är stämningen laddad och det blir en spännande fight, där ingen ger sig förrän mållinjen är passerad!

Publicerad i Fa 2​/1953.

Som racerförare

En riktig racertävling är naturligtvis drömen för Jim. Han är ännu för ung för att köra i en riktig tävling, men som mekaniker kan han vara med!

Publicerad i Fa 3​/1953 (del 1), Fa 4​/1953 (del 2).

Slår världsrekord

Bonnevillebanan ligger i en saltöken i Tooele, Utah. Här samlas varje år racerförare från hela USA till tävlingar. Banan anses som en av de bästa i världen för hastighetskörning. I mitten löper en svart linje, och vid start och mål finns fotoceller för elektrisk tidtagning. Vid Bonnevill­tävlningarna tävlar förarna aldrig mot varandra, utan en och en, och de bästa tiderna noteras.

Publicerad i Fa 5​/1953 (del 1), Fa 6​/1953 (del 2).

Fångar biltjuvar

Vägens riddare har byggt en bil åt Bob, Steves kusin. Bilen blir stulen av en viss "Herr Jones" och grabbarna tar upp jakten på tjuven …

Publicerad i Fa 7​/1953 (del 1), Fa 8​/1953 (del 2).

Slår nytt backrekord

Racerjuniorerna prövar sina vagnar under alla förhållanden. I Washington ska en stor tävling svara på hur de tar branta backar.

Publicerad i Fa 9​/1953.

Racerbanan

Racerjuniorerna kan förstås inte köra ljudlöst, och en del människor blir irriterade. Men racerjuniorerna gör at för att övertyga sina griniga motståndare att motorsporten inte är till för att reta och störa folk.

Publicerad i Fa 10​/1953.

Vinner en bilrodeo

Plötsligt blev det populärt bland amerikanska högskolor att ordna motordagar. Ett fint tillfälle för racerjuniorerna att visa sina talanger.

Publicerad i Fa 11​/1953.

Snöstormen

Racerjuniorerna har tränat sig att reagera snabbt. Därför anlitas de mer och mer av myndigheterna när något inträffar, som kräver ett snabbt ingripande …

Publicerad i Fa 12​/1953.

Viner över sportbilarna

Många av racerjuniorernas pappor är nästan lika biltokiga som sina söner, och nu har de blidat en sportbilsklubb.

Publicerad i Fa 13​/1953.