Rasmus Fantomenindex:

Sal Velluto

Här listas vad Sal Velluto (Seriewikin, wikipedia) varit med att skapa som förekommer i mina indexerade fantomentidningar.

Läs mer

Fantomen Presenterar: Sal Velluto

Publicerad i Fa 22-23 2007.

Resultat bästa omslag 2013: Sal Velluto gör det igen!

Publicerad i Fa 14-15 2014.

Ledaren: Åtta tecknare – en serie!

Av Mikael Sol.

Publicerad i Fa 24 2018.

Serier av Sal Velluto

Fantomen: Dödskallemorden

Tre märkliga kranier stjäls från Llongostammen och dyker sedan upp i samband med 3 gåtfulla mord i Morristown ... Kranierna innehåller ledtrådar till en gammal piratskatt och någon mördar hänsynslöst för att lägga beslag på dem ...

Referenser: Dogai Singh, Dödskallemärket, Ilja Lusjin, Moses Kakunda, Salvatore Bocoe, Svarta Nejlikan.

Text: Donne Avenell & Claes Reimerthi, Bild: Carlos Cruz & Sal Velluto, Färgläggning: Reprostugan, Översättning: Hans Jonsson & Henrik Brandendorff, Textsättning: Reprostugan.

Publicerad i Fa 16 1993.

Fantomen: Häxjakt!

1707 - Dumfries Shire, Skottland ... I den lilla byn Moniaive driver onda krafter sitt spel ... Dit anländer en afton den 8:e Fantomen och hans vän Fredag ...

Detta är ett helt annat äventyr än Häxjakt! i nr 1, 2002.

Referenser: Den 8:e Fantomen, Heloise, Kit, Durham House, Fredag, Häxprocess, Massachusetts, Moniave, Skottland, USA.

Text: Claes Reimerthi & David Bishop, Bild: Joan Boix & Sal Velluto, Översättning: Mats Fierras & Anette Salmelin, Textsättning: Ann Schwenke & Reprostugan.

Publicerad i Fa 1 2002, Fa 6 2009.

Fantomen: Dödens budbärare

Året är 1872. I djungeln dyker några olycksbådande gestalter upp, klädda i svarta, vida kappor. Deras budskap är att fara hotar djungelns invånare, men de svartklädda erbjuder skydd mot betalning ...

Referenser: Den 17:e Fantomen, Julie.

Text: David Bishop, Bild: Sal Velluto, Översättning: Anette Salmelin, Textsättning: Ann Schwenke.

Publicerad i Fa 16 2007.

Fantomen: Den nya presidenten

Presidentvalet rycker allt närmare och kampen om makten hårdnar. En av kandidaterna utsätts för det ena attentatet efter det andra. Någon är beredd att gå över lik – men vem...?

Referenser: Bengali, Sandal Singh.

Text: Claes Reimerthi, Bild: Sal Velluto, Översättning: Henrik Brandendorff, Textsättning: Reprostugan.

Publicerad i Fa 22-23 2007.

Fantomen: Skuggornas armé

Skepnader ur historiens dunkla vrår dyker upp på en fulltständigt osannolik plats – i katedralen Notre Dame i Paris. En byggnadsarbetare dödsstörtar inne i katedralen – och en mardröm tar sin början ...

Referenser: Frankrike, Notre Dame, Paris.

Text: David Bishop, Bild: Sal Velluto, Färgläggning: Reprostugan, Översättning: Henrik Brandendorff.

Publicerad i Fa 9 2008.

Fantomen: Blodstenarna

Ett luftskepp med Singhpiraternas symbol svävar fram över de djupa skogarna på jakt efter diamantförande marker ... Fantomen är misstänksam. Bengali har aldrig varit känt för att ha diamantförande mark. Det är något som inte stämmer – och då han upptäcker sanningen blir han förbluffad ...

Referenser: Diamanter, Luftskepp, Sandal Singh.

Text: David Bishop, Bild: Sal Velluto, Färgläggning: Reprostugan, Översättning: Henrik Brandendorff.

Publicerad i Fa 24 2008.

Fantomen: Stigman Walker del 1: Bågens Makt

I dödskallegrottans stora skattrum finns bland mycket annat en ryktbar pilbåge, den långbåge som en gång tillhört Lille John och som fördes till grottan av den 5:e Fantomen. Enligt legenden besitter bågen magiska egenskaper – en är att den endast låter sig spännas av den vars hjärta är rent; en annan är att den kan förflytta bäraren genom tid och rum ...

Referenser: Den 5:e Fantomen, Hathersage, Lille John, Nottingham, Robin Hood.

Av David Bishop & Sal Velluto, Färgläggning: Reprostugan, Översättning: Anette Salmelin.

Publicerad i Fa 23 2009.

Fantomen: Johnny Hotwire: Utanför Lagen

För femtio år sedan. Johnny Hotwire lär känna Deck Davey, som leder gänget Hell Dogs i en vendetta med det mer kriminella gänget Death Gamblers.

Referenser: Carolin Benson, Deck Davey, Johnny Hotwire, Motorcykel, USA.

Text: Tony De Paul, Bild: Sal Velluto, Färgläggning: Reprostugan, Översättning: Henrik Brandendorff, Textsättning: Reprostugan.

Publicerad i Fa 7 2010.

Fantomen: Patrullman Auro

Idag finns det kvinnliga medlemmar av Djungelpatrullen, men så har det inte alltid varit. Eller..? När dök den första kvinnan upp i patrullen? Ja, inte riktigt då vi väntar oss det.

Referenser: Den 6:e Fantomen, Djungelpatrullen, Kadar Singh, Natala av Navarra, Singhpiraterna.

Text: Claes Reimerthi, Bild: Sal Velluto, Färgläggning: Reprostugan, Översättning: Anette Salmelin, Textsättning: Reprostugan.

Publicerad i Fa 14 2010.

Fantomen: Walkers Ritt

Piraterna Black Roger och Naga Singh planerar ett dubbelt anfall för att slå ut Djungelpatrullen och plundra Moribar!

Moribar döptes officiellt till Morristown först då Bengali blev en del av det brittika imperiet.

Referenser: Den 8:e Fantomen, Den 9:e Fantomen, Black Roger, Djungelpatrullen, Moribar, Naga Singh, Walkers Ritt.

Text: Claes Reimerthi, Bild: Sal Velluto, Färgläggning: Reprostugan, Översättning: Janne Eriksson, Textsättning: Reprostugan.

Publicerad i Fa 4 2011.

Fantomen: Dödskallemorden*

En rad bestialiska mord skakar Morristown. Utan undantag kommer offren från den undre världen – och alla är de försedda med ett mycket karaktäristiskt dödskallemärke som mordspanarna genast siktar in sig på ...

*) Ett helt annat äventyr med samma titel finns i Fa 16 1993.

Referenser: Dogai Singh, Dödskallemärket, Ilja Lusjin, Moses Kakunda, Salvatore Bocoe, Svarta Nejlikan.

Text: Claes Reimerthi, Bild: Sal Velluto, Färgläggning: Reprostugan, Översättning: Henrik Brandendorff, Textsättning: Reprostugan.

Publicerad i Fa 11 2011.

Fantomen: Syndabocken

Kevin Plainstow, Dianas tidigare chef på FN, är dömd för att ha organiserat stölder i stor skala av läkemedel och utrustning ur FN:s hjälpsändningar världen över. Nu dyker det emellertid upp dokument som tycks visa att Plainstow är oskyldigt dömd – och att hjärnan bakom alla stölderna i själva erket ar Diana Palmer-Walker ...

Referenser: Bababu, Caleb Kagoda, Diana, Oona Kagoda, Sandal Singh, Simon Plainstow.

Text: Claes Reimerthi, Bild: Sal Velluto, Färgläggning: Reprostugan, Översättning: Janne Eriksson, Textsättning: Reprostugan.

Publicerad i Fa 23 2011.

Fantomen: Apornas Dal

En grupp malmprospektörer letar efter brytvärda mineraler i Bengalis djungler. När de ska undersöka en vulkankrater blir de bortjagade av en flock gorillor, men det är något underligt med dessa gorillor ... De går på två ben och de är beväpnade med gevär! Är det bara människor förklädda till gorillor som inte vill ha besökare i vulkankratern? Det är vad Fantomen tror – till en början ...

Referenser: Dr. Fiona Dossey, Dr. Moon, Gorillor.

Text: Tony De Paul, Bild: Sal Velluto, Färgläggning: Reprostugan, Redaktion: Ulf Granberg, Översättning: Henrik Brandendorff, Textsättning: Reprostugan.

Publicerad i Fa 12 2012.

Fantomen: Tidens slut

Vid vintersolståndet den 21 december nu i år tar Mayakalenderns så kallade "långa räkning", som ska ha varat i 5125 år, slut. Då detta sker finns det teorier om att någon form av förvandling av världen kommer att äga rum, till exempel att jorden anpassar sig till ett svart hål, kolliderar en sk fri planet, eller att polerna kommer att kastas om ... En domedagskult som leds av en prästinna – Lady Ik'Skull – utnyttjar myterna kring mayakalendern för att locka godtrogna att ansluta sig. En FN-kollega till Diana blir kidnappad och spåren leder till Guatemala. Närmare bestämt ut bland gamla Mayarunier i Guatemalas djungler ...

Referenser: Diana, Guatemala, Maya, New York.

Text: Falco Pellerin, Bild: Sal Velluto, Färgläggning: Reprostugan, Redaktion: Ulf Granberg, Översättning: Göran Semb, Textsättning: Reprostugan.

Publicerad i Fa 24 2012.

Fantomen: Dödlig pandemi

En väldigt sjuk man förs till De Djupa Skogarna där hans liv tyvärr inte går att rädda. Spåren leder Fantomen till en läkemedelsfabrik vid utkanten av djungeln, där en mäktig fiende planerar att i lönndom sprida ett nytt dödligt virus över Bengali. Guran och bandarerna blir smittade. Kommer fantomen att få tag på botemedel innan det är för sent?

Referenser: Asena corporation, Bandarerna, Djungelpatrullen, Doktor Axel, Guran, Sergej Timurov.

Text: Philip Madden, Bild: Sal Velluto, Färgläggning: Reprostugan, Översättning: Henrik Brandendorff, Textsättning: Reprostugan.

Publicerad i Fa 16 2013.

Fantomen: Rivalerna

En kidnapparliga härjar i ett flyktingläger i Bengali, och Fantomen går motvilligt med på att låta Kit ikläda sig rollen som lockfågel för att lura fram kidnapparna. Men när Heloise, som känner sig åsidosatt, i hemlighet bestämmer sig för att vara med på ett hörn är det bäddat för trubbel …

Referenser: Heloise, Kit, Flyktingar.

Text: Philip Madden, Bild: Sal Velluto, Färgläggning: Reprostugan, Översättning: Cato Vandrare, Textsättning: Reprostugan.

Publicerad i Fa 1 2015.

Fantomen: Fantomenkulten

Någon har fört bort fem pojkar från Llongo och fört ut dem över havet … och de har kidnappat andra barn tidigare, en hel armé!

Referenser: Farasan, Llongo, Naomi Akhmar.

Text: Philip Madden, Bild: Sal Velluto, Färgläggning: Reprostugan, Översättning: Cato Vandrare, Textsättning: Reprostugan.

Publicerad i Fa 20 2016.

Fantomen: Blodregn

Kit och Heloise har hittat oavslutade anteckningar i sin fars krönika, och vill höra hur de slutar. Fantomen känner igen sin handstil, men minns ingenting av de episoderna!

Ett speciellt äventyr där åtta tecknare har fått göra tre sidor var!

Text: Andreas Eriksson, Bild: Rafael Ruiz, César Spadari, Carlos Pedrazzini, Kari Leppänen, Joan Boix, Alex Saviuk, Heiner Bade & Sal Velluto, Färgläggning: Reprostugan, Översättning: Andreas Eriksson, Textsättning: Reprostugan.

Publicerad i Fa 24 2018.

Omslagsbilder

Sal Velluto har skapat minst 49 omslag till Fantomentidningen. Här visas några av de bästa, en så komplett lista som indexet förmår följer nedan.

Fa 24 2010

(Nr 1 i bästa omslag)

Fa 14-15 2012

(Nr 1 i bästa omslag)

Fa 24 2013

(Nr 1 i bästa omslag)

Fa 25-26 2009

(Nr 2 i bästa omslag)

Fa 7 2010

(Nr 2 i bästa omslag)

Fa 19-20 2009

(Nr 3 i bästa omslag)

Fa 20 2010

(Nr 3 i bästa omslag)

Fa 11 2011

(Nr 3 i bästa omslag)

Fa 18-19 2017

(Nr 3 i bästa omslag)

Fa 23 2009

(Nr 4 i bästa omslag)

Fa 23 2011

(Nr 4 i bästa omslag)

Fa 20 2011

(Nr 4 i bästa omslag)

Fa 1 2014

(Nr 4 i bästa omslag)

Fa 6-7 2016

(Nr 4 i bästa omslag)

Fa 24 2012

(Nr 5 i bästa omslag)

Fa 17 2014

(Nr 5 i bästa omslag)

Fa 23 2010

(Nr 7 i bästa omslag)

Fa 12 2014

(Nr 7 i bästa omslag)

Fa 6 2009

(Nr 8 i bästa omslag)

Fa 16-17 2011

(Nr 8 i bästa omslag)